S1 Food Business Technology is a 4-year program that covers the science and practical skill involved in the production, preservation, safety and quality evaluation of foods. Students will learn how to analyze the characteristics of food, find new methods for new food products, and study ways to make processed foods safe and healthy. Moreover, students will learn various business principles needed in the industry.
The curriculum structure of the Food Business Technology Study Program is designed with a total of 144 credits consisting of subjects in science and technology, food science and technology, business and entrepreneurship, personal development (soft skills), electives, and final project.
Basics of Food Business Technology
Food Processing
Food Products Innovation
Food Business Technology
Lulusan Teknologi Pangan Universitas Prasetiya Mulya memiliki pengetahuan dalam bidang teknologi pangan, dan juga bisnis, sehingga dapat memilih bekerja di industri, ataupun membuka bisnis sendiri di sektor makanan dan minuman. Terus meningkatnya pertumbuhan sektor makanan dan minuman mengindikasikan banyaknya peluang usaha dan juga lapangan pekerjaan bagi para lulusan.
S1 Food Business Technology melakukan berbagai kerjasama strategis dengan beberapa industri pangan, antara lain PT Indofood Sukses Makmur Tbk, PT Nutrifood Indonesia, PT Sierad Produce Tbk, PT Vanadia Utama, Cimory, PT Selera Pangan Andalan, PT Indoaroma Kurnia Makmur, Sekolah Menengah Atas, Universitas, serta Kementerian dan Lembaga Pemerintahan.
Bentuk kerjasama yang dilakukan prodi Food Business Technology antara lain inovasi pengembangan produk baru dengan UMKM Food, Program kantin sehat dengan berbagai SMA/sederajat, pendampingan UMKM bersertifikasi halal dengan LPPOM MUI Provinsi Banten, dan kerjasama inovasi riset unggulan dengan Curtin University, BPPT, Universidad de Granada, dan RMIT.